Skydiving - paraşutism

Primul om care a folosit o parasuta in caz de urgenta, a fost Jean Pierre Blanchard. In 1785, a pus un caine intr-un cos, iar de cos a legat o parasuta, aruncand apoi cosul dintr-un balon cu aer in care se afla. Blanchard sustine ca in 1793 a scapat, sarind cu parasuta, dintr-un balon cu aer care a explodat la o mare inaltime deasupra pamantului.

Prima persoana care este trecuta ca fiind cea care a sarit prima oara, oficial, cu parasuta, a fost Andrew Garnerin. Atunci el a sarit dintr-un balon cu aer aflat la 8000 de picioare in aer.

In general, parasutismul este un sport pentru curajosi. Cei ce practica acest sport, trebuie mai intai sa faca niste cursuri, pentru a invata intreg procesul si pentru a face antrenamente in vederea unor sarituri mai pretentioase

Cursuri de parasutism sunt oferite de o multitudine de organizatii, deci daca esti atras de acest sport, poti lesne invata. Exista si niste conditii pentru a putea practica acest sport, avand in vedere ca esti in aer, unde lucreaza asupra ta si forta gravitationala si presiunea atmosferica. Spre exemplu, cardiacilor nu li se va permite niciodata sa practice acest sport, deoarece consecinta principala ar putea fi chiar decesul.

Un alt lucru foarte important, poate cel mai important, este sa stii cum sa-ti impachetezi parasuta, pentru ca aceasta sa se deschida in momentul in care tragi de maner. Bineinteles ca exista si o a doua parasuta, care se deschide dupa ce tragi manerul de siguranta, dar este indicat ca parasuta sa se deschida din prima faza in care actionezi manerul principal.

 Pentru a reusi sa iti pregatesti foarte bine aceasta saritura cu parasuta trebuie sa fii foarte bine pus la punct din punct de vedere teoretic. Nu este un lucru foarte greu sa practici acest sport, dar este nevoie de o mare atentie si stapanire de sine.